Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, σε απαντητική επιστολή που έστειλε στο Δαρείο μετά τη μάχη της Ισσού, κατά την οποία οι Πέρσες ηττήθηκαν ολοσχερώς και ως λάφυρα ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ κρατούσε την οικογένεια του Δαρείου, του έγραψε τα εξής περίπου:
” Οι δικοί σας πρόγονοι έφτασαν και στη Μακεδονία και στην υπόλοιπη Ελλάδα, και κακοπάθαμε από αυτούς, παρόλο που δεν είχε προηγηθεί καμιά πρόκληση.
Εγώ, τώρα που έγινα βασιλιάς των Ελλήνων, έφτασα στην Ασία για να πάρω εκδίκηση για τα αδικαιολόγητα δεινά που μας προκαλέσατε.
Πέρα από αυτό όμως, εσείς συνδράματε τους Περίνθιους, οι οποίοι έβλαπταν τον πατέρα μου’ ο Ώχος έστειλε στρατό στη Θράκη που ήταν υπό τη δική μας κυριαρχία. Ο πατέρας μου δολοφονήθηκε ύστερα από δική σας επιβουλή, πράγμα για το οποίο κομπάσατε με επιστολές που στείλατε παντού.
Επιπλέον, εσύ ο ίδιος, με τη βοήθεια του Βαγώα, σκότωσες τον Αρσή’ έτσι πέρασε η εξουσία στα δικά σου χέρια, παράτυπα, ενάντια στην περσική εθιμοτυπία και αδικώντας τους Πέρσες. Και έστειλες στους Έλληνες επιστολές στις οποίες εκτόξευες κατηγορίες για μένα, με σκοπό να τους κάνεις να στραφούν εναντίον μου.
Δωροδόκησες, μάλιστα, τους Λακεδαιμόνιους και κάποιους άλλους από τους Έλληνες -αν και οι μόνοι που πήραν τελικά τα χρήματα ήταν οι Λακεδαιμόνιοι- και οι άνθρωποί σου προκάλεσαν κακό στους φίλους μου, στην προσπάθειά τους να αποσταθεροποιήσουν την ΕΙΡΗΝΗ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Ήρθα λοιπόν να σε πολεμήσω αφού πρώτα εσύ ξεκίνησες την έχθρα. Και αφού κέρδισα τις μάχες πρώτα απέναντι στους στρατηγούς και τους σατράπες σου και έπειτα απέναντι σε σένα τον ίδιο, και αφού οι ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΘΕΟΙ μου παραχώρησαν αυτές τις περιοχές, όσοι δικοί σου κατάφεραν να ξεφύγουν ήρθαν σε μένα’ αυτοί απολαμβάνουν τις φροντίδες μου, στέκονται στο πλάι μου εκούσια, και εκούσια πολεμούν με το μέρος μου.
Οφείλεις λοιπόν να με θεωρείς απόλυτο κύριο ολόκληρης της Ασίας. Και αν φοβάσαι πως στην περίπτωση που έρθεις να με βρεις θα κακοπάθεις από μένα, τότε στείλε κάποιους δικούς σου να μεταφέρουν την υποταγή σου. Αφού έρθεις λοιπόν σε μένα, ζήτησέ μου τη μητέρα, τη σύζυγο και τα παιδιά σου, αλλά και ό,τι άλλο μπορεί να επιθυμείς’ αν είσαι πειστικός, θα πάρεις ό,τι ζητήσεις.
Και στο εξής, όταν θα αλληλογραφείς μαζί μου, θα μου απευθύνεσαι με το χαρακτηρισμό “Βασιλιάς της Ασίας”. Δεν στέλνεις γράμμα σε κάποιον ίσο σου, αλλά παρακαλείς να σου δοθεί ό,τι θέλεις από αυτόν που ορίζει την περιουσία σου.
Αν δεν συμμορφωθείς σε αυτές τις υποδείξεις, η συμπεριφορά σου θα θεωρηθεί προκλητική. Αν όμως έχεις ενστάσεις για το ποιός είναι τελικά ο βασιλιάς, μείνε και αγωνίσου’ μη φύγεις γιατί, όπου κα να πας, θα έρθω στο κατόπι σου”.
………………………
Μετά από αιώνες… την τελευταία στιγμή ενός ιδιώτη, κάθε ΜΜΕ όταν “βρει κόλακα” γλύφει την πόλη Glücksburg… παρουσιάζοντας με “διθυράμβους” και με δόσεις “κεκαλυμμένου πένθους τους” , το γεγονός του θανάτου του τελευταίου εγκάθετου από τις μεγάλες δυνάμεις, ως “βασιλιά της Ελλάδος” και ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!
Αν ήταν Έλληνας δεν θα ζητούσε και δεν θα έπαιρνε αποζημίωση από το Έθνος των Ελλήνων, μέσω του ανθελληνικού κράτους, 13,5 εκατομμύρια ευρώ για τη δήμευση της “περιουσίας του” !!! Ποιός Έλληνας θα ζητούσε αποζημίωση για μια περιουσία που ουσιαστικά του παραχωρήθηκε ;;;
Αν ήταν Έλληνας θα έπραττε όπως και ο Καποδίστριας !!
…………………………
Πολύ σωστά, οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν οι εξής:
-Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης,
-Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι,
-Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία,
-Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη,
– Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία. ]
Προς το παρόν… τοποθετούμε την περιγραφή της wikipedia …
[…Μετά την κατάργηση της Βασιλευομένης Δημοκρατίας το 1974, επανειλημμένα είχε δηλώσει ότι αναγνωρίζει τη δημοκρατία, τους νόμους και το Σύνταγμα της Ελλάδας, αλλά συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον τίτλο “βασιλιάς Κωνσταντίνος,” αν και δεν χρησιμοποιεί πλέον το “Κωνσταντίνος, Βασιλεύς των Ελλήνων”(μόνο στην Ελλάδα).
Έλληνες πολιτικοί υποστήριξαν ότι ο Κωνσταντίνος θα έπρεπε να διαθέτει επώνυμο, εφόσον δεν κατέχει πλέον το βασιλικό αξίωμα. Το επίσημο Ελληνικό διαβατήριο του Κωνσταντίνου τον προσδιόριζε ως “Κωνσταντίνο, πρώην βασιλέα των Ελλήνων”.
Όμως, με βάση τον νόμο του 1994, το διαβατήριο αυτό του αφαιρέθηκε μαζί με την ιθαγένεια. Ο νόμος του δίνει τη δυνατότητα να τα ανακτήσει μόνο εάν υιοθετήσει επώνυμο, κατά το πρότυπο άλλων έκπτωτων βασιλικών δυναστειών της Ευρώπης.
Ο Κωνσταντίνος αρνήθηκε να αποκτήσει επώνυμο για λόγους αρχής: “Δεν έχω επώνυμο – η οικογένειά μου δεν έχει επώνυμο. Ο νόμος που ο κ. Παπανδρέου (εννοεί τον Ανδρέα Παπανδρέου) πέρασε βασικά λέει ότι θεωρεί ότι δεν είμαι Έλληνας και ότι η οικογένειά μου ήταν Ελληνική μόνο ενόσω ασκούσαμε τα μοναρχικά μας καθήκοντα, και έπρεπε να παρουσιαστώ και να αποκτήσω ένα επώνυμο. Το πρόβλημα είναι ότι η οικογένειά μου προέρχεται από τη Δανία, και η Δανική βασιλική οικογένεια δεν έχει επώνυμο.” Το Glücksburg, είπε, δεν ήταν επώνυμο αλλά το όνομα μιας πόλης.
Ο Κωνσταντίνος διέθετε διπλωματικό διαβατήριο της Δανίας ως “Constantine de Grecia” (ισπανικά το “Κωνσταντίνος της Ελλάδας”) ενώ οι σύγχρονες συνθήκες διακίνησης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και η εξέλιξη των πολιτικών ηθών στην Ελλάδα έχουν καταστήσει ξεπερασμένο το ζήτημα του διαβατηρίου για ταξίδια προς την Ελλάδα. Διέμενε μόνιμα στο Λονδίνο και συχνά επισκεπτόταν την Ελλάδα για διακοπές και ιδιωτικούς λόγους.
Εκτός Ελλάδος, απουσία οποιασδήποτε πολιτικής φόρτισης, ο Κωνσταντίνος εξακολουθούσε να προσφωνείται “Μεγαλειότατος” (His Majesty) και “Βασιλεύς Κωνσταντίνος” σε επίσημες τελετές και εκδηλώσεις, όπως ορίζουν οι διεθνώς αποδεκτοί κανόνες συμπεριφοράς.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την Κάπα Research ΑΕ για λογαριασμό της εφημερίδας “Το Βήμα” και δημοσιεύθηκε στις 22 Απριλίου 2007, στο οποίο η συλλογή στοιχείων έγινε μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων και μέσω Διαδικτύου, μόλις το 11,6% δήλωσε υπέρ της Βασιλευομένης Δημοκρατίας. Ο Κωνσταντίνος μετά τον γάμο του γιου του Νικολάου, επέστρεψε με την Άννα-Μαρία στην Ελλάδα και κατοικούσε στο Πόρτο-Χέλι.
Ο Κωνσταντίνος, ήταν επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας μαζί με τον βασιλιά τής Νορβηγίας, Χάραλντ Ε΄…]
11 Ιανουαρίου, 2023
1. Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν στο Ελληνικό Σύνταγμα, αλλά και με όσα ισχύουν μετά τη μεταρρύθμιση με τη συνθήκη της Λισσαβόνας και σύμφωνα με τον Χάρτη θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, όπου αναλύονται και προστατεύονται διεξοδικά τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα του πολίτη εν συνόλω, ο κάθε Έλληνας Πολίτης- Άνθρωπος ως και ο κάθε Ευρωπαίος πολίτης, θα πρέπει να ζει και λειτουργεί μέσα σε μια ευνοούμενη πολιτεία δικαίου, το οποίο ρυθμίζεται μέσα σε ένα αξιακό σύστημα κανόνων και αρχών και όπως αυτό έχει επικυρωθεί ως κεκτημένο πια δικαίωμα μέσα από τους αιώνες αγώνων εκατομμυρίων ανθρώπων.
Κεκτημένο, θεμελιώδες αδιαμφισβήτητο δικαίωμα και αξία είναι, εκτός των άλλων, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας δια μέσου της Λαϊκής κυριαρχίας που θεωρείται ως το θεμέλιο του πολιτεύματος της «Δημο-Κρατίας». Σωρεία συμβατικών διατάξεων και κειμένων χαράζονται στο εσωτερικό αλλά και διεθνή χάρτη δια την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Α. ΓΕΝΙΚΑ 1.1 ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 1.1. Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΕΕ) και ως τροποποιήθηκε και αναδιαμορφώθηκε, συμφώνως προς την συνθήκη της Λισαβόνας (ΕΕ C 306/17-122007), 1.2. Συνθήκη για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ), ως τροποποιηθήσα ισχύει (ΕΕ C 306/17-12-2007) και ειδικά το άρθρο 325 όπου περιγράφεται η καταπολέμηση απάτης κατά των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Κρατών Μελών, 1.3. Ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 1.4. Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Σύμβαση Ρώμης της 4-111950 , Ν.Δ. 53/1974 Ν. 2400/1996 και Ν. 3344/2005) και πρώτο πρωτόκολλο ΕΣΔΑ, 1.5. Ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ),
Β. ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ: ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΈΘΝΟΥΣ: Τα κεφάλαια αυτά είναι κληρονομικό δικαίωμα των Κυρίαρχων, Αυτοχθόνων, Ιθαγενών εν γένει λαών ες αεί. Είναι γνωστά επίσης ως «η Παγκόσμια Διευκόλυνση του Χρέους» (Global Debt Facility). Διέπονται από τις Διεθνείς Συνθήκες και που θα έπρεπε να φρουρούνται με διαφάνεια και ασφάλεια και να διασφαλίζονται προς όφελος όλων των χωρών μελών και που αφορά και την Ελλάδα αλλά και κάθε Έλληνα Πολίτη αλλά και κάθε Άνθρωπο γενικότερα. Παράγωγα του πλούτου των Κληρονομικών Ταμείων Διεθνούς Εξασφάλισης, διατηρούνται καταχωρημένα στους ειδικούς Θεσμικούς Μητρικούς και Παράλληλους «Υπερκαλυμμένους λογαριασμούς» (OVER BALANCED) ή/ και «Κύριους λογαριασμούς» (GLOBAL MASTER CASH AND CHIPS ACCOUNTS - GMC & CA), ή / και τους «Διεθνείς Συγκεντρωτικούς Λογαριασμούς», (INTERNATIONAL COMBINED COLLATERAL ACCOUNTS ), στην Τράπεζα Ελλάδος καθώς και σε όλες τις υπόλοιπες εμπορικές τράπεζες με έδρα την Ελλάδα και που ελέγχονται από την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS - Bank of International Settlements), την Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank), Federal Reserve και τις κεντρικές τράπεζες των χωρών δια μέσου των γκρίζων/ μαύρων οθονών (Επίπεδο υψίστης ασφαλείας). Οι συμφωνίες που υπογράφησαν για την οικονομική σταθερότητα του πλανήτη, τη διαχείριση και τον έλεγχο της παγκόσμιας ταμειακής επάρκειας και όπου επίσης συμφωνήθηκε να τηρούνται οι ισολογισμοί των παραγώγων των κατατεθειμένων κεφαλαίων στους παράλληλους καταπιστευματικούς λογαριασμούς ήταν οι ακόλουθες:
1.0 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ – ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ: 1.1. Διακυβερνητική συμφωνία που υπογράφη κατά την ημερομηνία 23-11-1982 στο Λευκό Οίκο ΗΠΑ – Ουάσιγκτον DC και έχοντας αρ. αναφοράς «USSCANN.58957G89G78FG-97FD8G7F8D7-7789FD8G98F-9F8F889F890-0001″ με το πρωτόκολλο αριθ. 558-22821, 1.2. H Τριμερής Συνθήκη Επιτροπή Χρυσού ((Tripartite, Trilateral, Trillenium Pact, GOLD COMMISSION) TTTGC – USA, France and UK, η οποία είναι η ισχύουσα συνθήκη μεταξύ των διεθνών κυβερνήσεων (World Governments – Λονδίνο 1921) και όσων έχουν ιδρυθεί το 1944/5-1994/5, που συστάθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας του Bretton Woods για μια ενιαία περίοδο πενήντα (50) ετών, η οποία διέκοψε τη λειτουργία του το 1994 και που εκκαθαρίστηκε το 1997 αφού εκπλήρωσε την περίοδο που συμφωνήθηκε, 1.3. Η Συνθήκη «Butler, Charles H.» – «Δημιουργώντας εξουσία των μέσων» – Ηνωμένες Πολιτείες Επιτροπή Γερουσιαστών «The Treaty Making Power of the Means, United States Senator Committees), 1.4. Η Συμφωνία «The Green Hilton Agreement» – Γενεύη 1963-1966 με εγγύηση που επικυρώθηκε ως διεθνής συναίνεση (the Guarantee is Declared on by International Consent) και η οποία εγγύηση επικυρώθηκε και καθιερώθηκε δυνάμει της διάσκεψης στο Ίνσμπρουκ, -Αυστρία το 1964, Πρακτικά Δημοκρατικός «Royden J», 1.5. Η Συνθήκη που αφορά τον κανόνα του χρυσού « Making Power in the Defence of the Senates part in Treaty Making and the Foreign Controller of Gold Act, (1972) in the Senate of the United States» Τόμος II, κεφάλαιο 7, 1.6. Διεθνής Επιτροπή (Χάγη 1968), η οποία μεταφέρθηκε στο Καταπίστευμα και του ιδρύματος στο πλαίσιο του εποπτικού ρόλου και την προστασία του ελεύθερου Κόσμου και όλες τις μεταγενέστερες αναθεωρήσεις αυτών που ανέλαβαν να διαχειρίζονται και να ελέγχουν τις Διεθνείς Εξασφαλίσεις των Συνδυασμένων Λογαριασμών αλλιώς γνωστό ως το Παγκόσμιο Ταμείο ταμειακής Διευκόλυνσης (International Panel (The Hague 1968) which transferred to the Trust and Foundation in its supervisory role and in protection of the free world.) and subsequent revisions thereof governing the management and control of International Collateral Combined Accounts otherwise also known as the Global Debt Facility).
2.0 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ – ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: 2.1. Συνθήκη των Παρισίων (Treaty of Paris) της 10 Δεκ 1898, 2.2. Συνθήκη «Jekyll Island» (Georgia των ΗΠΑ, 1908-1910), 2.3. Ο νόμος «Aldrich» – ΗΠΑ 1910, 2.4. Δημιουργία της Παγκόσμιας Τράπεζες «Federal Reserve System» (Washington, USA, 1913), 2.5. Η Συνθήκη του Λονδίνου 1920, 2.6. Τριμερής Συμφωνία μεταξύ των Εθνών (Trilateral Tripartite Trillenium Pact Between Nations), Λονδίνο 1921, 2.7. Ο Κανόνας του χρυσού (The Gold Act) – ΗΠΑ 1924, 2.8. Το δεύτερο σχέδιο των Εμπειρογνωμόνων (The Second Plan of the Experts), 1929
2.9. Δημιουργία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements - BIS), 20η Ιανουαρίου του 1930, 2.10. Η συμφωνία της Χάγης (1930) 2.11. Η συμφωνία της Άπω Ανατολής που διέπει τα Συνδυασμένα Αποθετήρια (Far East Combined Depositories Agreement), 1932 1945, 2.12. Η Συμφωνία του Bretton Woods – 1944-1971 και που ισχύει μέχρι και σήμερα, 2.13. Η B.I.S. / Σύμμαχοι συμφωνία – Βέρνη, Ελβετία, 1946 -1948, 2.14. Η συμφωνία Πράσινη Hilton – Γενεύη, Ελβετία, 1963-1968, 2.15. Schweitzer Διάσκεψης – Innsbruck, Αυστρίας το 1964, 2.16. Οι συμβάσεις Schweitzer Χάγη, Κάτω Χώρες, το 1968 και τις αναθεωρήσεις αυτών, 1972, 1984, και 1998 Washington Panel) 2.17. Η Εφορευτική / Διορισμός Sole Διαιτητής συμφωνίες (1995) 2.18. The Washington Panel -1998, 2.19. Η συνθήκη για τον Σεβασμό της Συνθήκης Δικαιωμάτων (Bangkok 2003), 2.20. Η Συνθήκη που υπογράφηκε στο Bretton Woods του New Hampshire Αμερικής (The Bretton Woods Agreement), 1944 – 1971, * 2.21. Η Συνθήκη που υπογράφηκε από τους Συμμάχους και την B.I.S. (The B.I.S. / Allies Agreement), Βέρνη Ελβετίας 1946-1968 2.22. Οι Συμβάσεις Schweitzer στη Χάγη, Κάτω Χώρες, το 1968 και τις αναθεωρήσεις αυτών, 1972, 1984, και 1998 (The Schweitzer Conventions The Hague, Netherlands, 1968 and revisions thereof, 1972, 1984, and 1998 Washington Panel), 2.23. Η Συνθήκη για την Εκλογή και Διορισμός του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ (The Election / Appointment of Sole Arbiter Agreements), 1995, 2.24. Το συνέδριο στην Αμερική (Washington Panel) – 1998, 2.25. Η συνθήκη για τον Σεβασμό της Συνθήκης που αφορά τα Διακαιώματα (The Treaty for Respecting the Rights Treaty) – Bangkok 2003.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου