Ο Αθανάσιος Τσολερίδης, υποψήφιος βουλευτής Β Δυτικής Αττικής της “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”, στην εκπομπή “ΑΝΑ … ΛΥΣΗ” με τον Νικόλαο Παπουτσή.
Η ΦΡΑΣΗ “ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ” ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ.
ΚΑΙ ΟΜΩΣ. ΚΡΥΒΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΗΣ. ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
ΑΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΕΝΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗ.
Απαραίτητη προϋπόθεση καταρχάς κρίνεται η διευκρίνηση του όρου “Μουσική Βιομηχανία”.
Η μουσική βιομηχανία ως όρος λοιπόν περιλαμβάνει το σύνολο των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το αντικείμενο της μουσικής ως προϊόντος και μέσω των οποίων δημιουργείται εισόδημα. Δάσκαλοι μουσικής, οργανοποιοί, ηχολήπτες, τραγουδιστές, μουσικοί, παραγωγοί, διοργανωτές συναυλιών και δισκογραφικές εταιρίες αποτελούν μερικά χαρακτηριστικά τέτοια παραδείγματα.
Το αν υπάρχει λοιπόν μουσική βιομηχανία στην Ελλάδα είναι εύκολο θεωρητικά να καθοριστεί αν γνωρίζουμε το μέγεθος του εισοδήματος που παράγεται από αυτές τις δραστηριότητες που το διαμορφώνουν και τη συμβολή τους στο ΑΕΠ της χώρας μας.
Η μέτρηση ενός τέτοιου μεγέθους ωστόσο δεν είναι εύκολη ακόμα και για χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Αγγλία που αποδεδειγμένα διαθέτουν μουσική βιομηχανία και η αιτία για αυτό εδράζεται στο γεγονός ότι ο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της μουσικής εμπλέκονται και σε άλλα παρεμφερή αντικείμενα τεχνών με συνέπεια τα ΚΑΔ (όπως τα ονομάζουμε στην Ελλάδα) να αλληλοσυνδέονται μεταξύ τους, δυσχεραίνοντας έτσι τον προσδιορισμό του εισοδήματος που πηγάζει αποκλειστικά από τη μουσική.
Όπως και να έχει θα θέσω 2 παραδείγματα για την κατανόησή σας. Στην μελέτη της Recording Industry Association of America (RIAA) που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2018 στο διαδίκτυο, καθορίζονται στην σελίδα 11 τα ΚΑΔ (δραστηριότητες) που λαμβάνονται υπόψη ως αυτές που διαμορφώνουν το παραγόμενο προϊόν της μουσικής και βάσει αυτών εξάγονται περιληπτικά τα εξής συμπεράσματα της σελίδας 19: Το προϊόν που παρήχθη από μουσική το 2015 ανήλθε σε $133δις ενώ η συμβολή του στο ΑΕΠ της χώρας διαμορφώθηκε μόλις σε 0,7%. Άσχετα δηλαδή με τα μεγάλα μεγέθη (παραγόμενο προϊόν $133δις, τριετής ανάπτυξη 37% της βιομηχανίας την περίοδο 2012 – 2015 από $97 δις σε $133δις, 1,9εκ απασχολούμενοι στον κλάδο) καταλαβαίνετε ότι η μουσική βιομηχανία σαν κλάδος, ακόμα και στις ΗΠΑ, την μητέρα της show business, είναι σε σχέση με το σύνολο της οικονομίας ένας αμελητέος κλάδος.
Άλλο παράδειγμα: Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με το άρθρο του musicweek που κυκλοφόρησε την 20/9/2017 παρατίθενται κάποια δεδομένα σχετικά με την συμβολή του “πυρήνα” (άμεσα σχετιζόμενα επαγγέλματα) της μουσικής βιομηχανίας στο σύνολο της οικονομίας. Εδώ ο εθνικός λογαριασμός που χρησιμοποιείται είναι αυτός της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας (GVA). Η ακαθάριστη προστιθέμενη αξία αναφέρεται στην αξία που γεννιέται από μία δραστηριότητα μείον το κόστος που χρειάστηκε για να παραχθεί. Εν προκειμένω σε ότι αφορά την οικονομία του Η.Β. για το έτος 2016: Η ακαθάριστη αξία της μουσικής βιομηχανίας ανήλθε σε £4.4δις (+6% σε σχέση με το 2015), οι εξαγωγές της σε £2.5δις (+13% σε σχέση με το 2015) ενώ ο αριθμός των εργαζομένων σε 142,χιλ (+19% σε σχέση με το 2015). Δεδομένου ότι το ΑΕΠ του Η.Β. το 2016 ανερχόταν σε £1.96τρις μπορείτε να καταλάβετε και σε αυτήν την περίπτωση ότι η συμβολή της μουσικής βιομηχανίας αν και σημαντική, συμβάλει ελάχιστα (πέριξ του 0,2%) στο συνολικό παραγόμενο προϊόν.
Παραθέτω επίσης και μία έκθεση του Economic Contribution of the core UK Music Industry για το 2012 που αναφέρεται στην συμβολή του πυρήνα (πάλι) της μουσικής στο σύνολο της οικονομίας.
https://www.ukmusic.org/news/true-value-of-music-industry-to-uk-economy-revealed
Όλες οι ανωτέρω περιπτώσεις περιγράφουν έναν κλάδο που αναπτύσσεται, δημιουργεί εισόδημα και θέσεις εργασίας επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η μουσική βιομηχανία ανθεί, αν και παρά ταύτα (ακόμα και σε αυτές τις οικονομίες που εξετάσαμε) ο κλάδος δεν είναι ικανός να συμβάλει καθοριστικά στο τελικό ακαθάριστο εισόδημα των πολιτών.
1.0 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
1.1. Αναβάθμιση της υπηρεσίας σε όλα τα επίπεδα και στελέχωση με προσωπικό με ελληνικό DNA και με όρκο για την υπηρεσίας τους προς την Πολιτεία.
1.2. Η αναβαθμισμένη υπηρεσία θα κάνει έλεγχο όλων των αρχαιολογικών περιοχών που έχουν βρεθεί και έχουν καλυφθεί σκοπίμως με δόλο ώστε να μη φανερώνεται και αναδεικνύεται το Ελληνικό Μεγαλείο.
1.3. Θα συσταθεί επιτροπή η οποία θα αναδείξει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους σε έναν αρχαιολογικό χάρτη ( υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 30.000 ) και θα αναλάβει να τους καθαρίσει, να τους αναδείξει και να τους αναβιώσει. Αυτό σημαίνει, για οτιδήποτε έχει κτιστεί πάνω σε αρχαιολογικό τόπο, ναό ή βωμό αυτομάτως κατεδαφίζεται ώστε να αποκαλυφθεί η αρχαία κληρονομιά μας.
1.4. Σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο ηπειρωτικό ή νησιωτικό, υπάρχουν ολόκληρες πόλεις θαμμένες πάνω στις οποίες βρίσκονται καινούρια κτίσματα όλων των ειδών.
1.5. Στον εκτός Ελλαδικού χώρο θα απαιτηθούν, για οτιδήποτε είναι Ελληνικό, τα πνευματικά και κληρονομικά δικαιώματα του Έθνους μας.
1.6. Καθήκον του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να εντάσσει και να ενσωματώνει στο Έθνος μας κάθε άνθρωπο και κάθε έργο ανθρώπου που ανήκει στο Γένος μας.
1.7. Θα διατεθούν όσα κεφάλαια χρειαστούν για την αποκατάσταση και αναβίωση της γλώσσας μας, των εθίμων μας, των επιστημών μας και των τεχνολογιών μας .
1.8. Θα αποκατασταθεί η ιστορία μας.
1.9. Θα κατασκευαστούν Μουσεία, όσα χρειαστούν για να φιλοξενούν, τα τεχνουργήματα των προγόνων μας.
1.10. Θα γίνει μέσω του Ο.Η.Ε. η αναγνώριση των πνευματικών δικαιωμάτων σε ότι ανήκει στο Έθνος μας.
1.11. Η πολιτεία θα οικοδομήσει και θα οργανώσει τα μνημεία αγάλματα καθώς και τις περιοχές ιστορικής αξίας των πιο σημαντικών και κρίσιμων γεγονότων όλης της Ελληνικής ιστορίας που είναι
σημαντικά για το Έθνος της Ελλάδος αλλά και για τον Ελληνισμό στο Παγκόσμιο στερέωμα θα διοργανώσει, σχεδιάσει και αποκαλύψει και θα εδραιώσει την οργάνωση που θα καθιερώσει την διδαχή της νεοελληνικής γλώσσας καθώς και της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, που θα διακλαδωθεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και του Κόσμου γενικότερα και την περαιτέρω καθιέρωση αυτών των οργανώσεων με Μαθητευομένους Έλληνες και Φιλέλληνες, να επαναφέρει, να αναδιοργανώσει και να υπερασπιστεί την Ορθοδοξία της Ελληνικής γλώσσας στο παγκόσμιο στερέωμα, την Ορθοδοξία της Ελληνικής ιστορίας παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων αυτών των επιτροπών Ελλήνων & Φιλελλήνων που θα εγκατασταθούν σε κάθε πρωτεύουσα του εξωτερικού και που θα διδάσκουν, ενημερώσουν και να «εκπολιτίσουν» όλα τα μη Ελληνικά νομοθετικά σώματα όπου θα διατηρούν, ενισχύουν και θα υπερασπίζονται τη «Διαφώτιση και την πηγή της διαφώτισης» που ονομάζεται Ελλάς, Έλληνες και Ελληνισμός στην αιωνιότητα, οδεύοντας προς το μέλλον.
«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”
“Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”. ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ
“ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.” ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου