Fincantieri ΚΑΙ ΟΝΕΧ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ....ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Η DFC ΠΟΥ ΚΑΥΧΙΟΤΑΝ Ο
ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΧΕΡΙ;
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ;
Αίτημα συμμετοχής στις διαδικασίες εξυγίανσης από τον ιταλικό κολοσσό - Πανηγύρια στο Υπουργείο Ανάπτυξης
Ο ιταλικός όμιλος Fincantieri Group, που δραστηριοποιείται στον κλάδο της ναυπηγικής βιομηχανίας, κατέθεσε γραπτά το ενδιαφέρον συμμετοχής του στη διαδικασία εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, τα οποία ετοιμάζονται να περάσουν σε νέα εποχή.
Οι Ιταλοί υπέβαλαν αίτημα στο Υπουργείο Ανάπτυξης να συμμετάσχουν στις διαδικασίες, σε συνεργασία με την εταιρεία ONEX, σε μια προσπάθεια να φτιαχτεί ξανά η ελληνική ναυπηγική βιομηχανία.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον επικεφαλής της ONEX Πάνο Ξενοκώστα και τον αναπληρωτή Υπουργό Νίκο Παπαθανάση, συναντήθηκαν με εκπροσώπους των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.
Συνάντηση των Υπουργών Ανάπτυξης & Επενδύσεων, @AdonisGeorgiadi και Εθνικής Άμυνας @npanagioto και του Αναπλ. Υπουργού @npapathanasis με εκπροσώπους της ONEX και του Ιταλικού ομίλου Fincantieri για τα Ναυπηγεία Ελευσίναςhttps://t.co/1nedMpRiot pic.twitter.com/FWLAilAhCB
— Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων (@MinDevGR) October 21, 2021
Μετά τη συνάντηση ο Νίκος Παπανικολάου εκ μέρους των εργαζομένων επεσήμανε: «Εκ μέρους των 600 εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη τον Υπουργό, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Νίκο Παπαθανάση καθώς και τον κ. Πάνο Ξενοκώστα της ONEX για την επιμονή τους όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε στην ευχάριστη θέση, μετά από πάρα πολλά χρόνια, να νιώθουμε υπερήφανοι ως εργαζόμενοι για την επόμενη ημέρα που έρχεται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Σας ευχαριστούμε όλους».
«Σήμερα είναι μία ιστορική για την Ελληνική Ναυπηγική Βιομηχανία μέρα. Μία προσπάθεια ετών ευοδώθηκε με την είσοδο στο Ναυπηγείο Ελευσίνος του Ιταλικού Κολοσσού Fincantieri με την ONEX Shipyards. Το Σωματείο πανηγύρισε την συμφωνία», έγραψε σχετικά στο twitter ο Υπουργός Ανάπτυξης.
Σήμερα είναι μία ιστορική για την Ελληνική Ναυπηγική Βιομηχανία μέρα. Μία προσπάθεια ετών ευοδώθηκε με την είσοδο στο Ναυπηγείο Ελευσίνος του Ιταλικού Κολοσσού @Fincantieri με την @ONEXShipyards Το Σωματείο πανηγύρισε την συμφωνία. Προχωρούμε @npanagioto @npapathanasis pic.twitter.com/kFWolegdZz
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) October 21, 2021
Ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής ναυπηγήσεων του ομίλου Fincantieri, Τζουζέπε Τζιόρντο επισήμανε: «Είναι ένα σημαντικό βήμα στην ελληνο-ιταλική επιχειρηματική συνεργασία. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε ώστε να δημιουργηθεί στην Ελλάδα μία από τις καλύτερες ναυπηγικές βιομηχανίες παγκοσμίως».
Με τη σειρά του, ο κ. Ξενοκώστας τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινά σήμερα μια πολύ μεγάλη συνεργασία. Έχουν τεθεί πλέον όλα τα θεμέλια ώστε να μπορέσει η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας να οδηγήσει σε ναυπηγικό κόμβο ηγέτη για την περιοχή. Μαζί με τον κόσμο μας είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε».
ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ
7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ
- Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.
7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.
7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.
7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.
7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.
7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.
7.6. Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.
7.7. Για να υλοποιηθεί ένας τέτοιος σχεδιασμός χρειάζεται χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.
7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.
7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.
Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης τέχνης του Λόγου.
ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου